Contact en informatie aanvraag De Kaap Reizen op Facebook

Op deze pagina's:

De Kaap Reizen op Facebook

Bekijk onze Facebookpagina

Direct meer informatie?

Vraag vrijblijvend meer informatie aan voor de diverse (maatwerk)mogelijkheden die De Kaap Reizen u kan bieden.

Vrijblijvend aanvragen

(oktober/november 2013) Marguita en Anne, Huib en Riet, Henny en Gerrit / 28 daagse “Natuurlik Baie Mooi” hoogtepunten maatwerkreis

  • Oktober / november 2013
  • 28 daagse “Natuurlik Baie Mooi” hoogtepunten maatwerk rondreis
  • 17-10-2013 t/m 13-11-2013

Na wat oponthoud landen we dan eindelijk in Johannesburg om daar te ontdekken dat er een koffer ontbreekt. Al die tijd staat Hans geduldig te wachten met zijn bekende bordje. Doodmoe rollen we ons bed in.

De volgende dag na een heerlijk ontbijt op weg langs een prachtige route naar onze eerst b &b. In de bergen komt er een vreselijke mist opzetten, maar gelukkig is Hans een bekwaam chauffeur. Van het mooie uitzicht zien we helaas niets.

We worden hartelijk ontvangen en maken meteen kennis met een van de grootste genoegens van Zuid-Afrika: de braai. We laten het ons goed smaken totdat een regenbui een eind aan alles maakt.

De volgende dag blijkt de auto niet bestand tegen zoveel nattigheid, een flinke lekkage en de auto moet worden omgeruild. Gelukkig wordt alles zonder problemen opgelost en wij vertrekken naar het Krugerpark.

Wat een geweldige ervaring om zoveel dieren in “het wild” te zien, te ervaren dat een boze olifant gevaarlijk kan zijn. Het is Hans, die aan het eind van de dag een luipaard in een boom ontdekt. Onvergetelijk!

Net als de ervaring in St Lucia, de boottocht op het meer vol nijlpaarden en het bezoek aan het  Hluhluwe-Imfolozi Game Reserve  met een ontbijt en een braai in het park zelf. De stilte, de prachtige natuur vol leven, de dieren om ons heen, voor ons een bezoek om nooit meer te vergeten.

Zo rijden we van de ene bijzondere ervaring naar de andere.

De b & b’s die Hans heeft uitgezocht zijn ook heel bijzonder. Van heel luxueus, tot slapen in een tent, maar dan wel een tent met airco en een bad. Overal worden we hartelijk ontvangen en vooral het ontbijt maakt dat we op ons gewicht moeten gaan letten.

Een bezoek aan een township maakt pijnlijk duidelijk dat  wij ondanks al het gemopper in Nederland niets te klagen hebben.

Gastvrij en hartelijk is de ontvangst bij Sue in de Kelders. Jammer genoeg waait het erg hard en laten de walvissen zich niet zien. Maar op de laatste dag wordt dat goedgemaakt en kunnen we toch nog genieten van dit spektakel.

Vanuit Kaapstad maken we prachtige trips; de botanische tuin van Kirstenbosch is een en al kleur. Het weer is prachtig en overal zitten vrolijke mensen te picknicken op het gras. Wij lunchen in Groot Constantia, het voormalige wijngoed van Simon van der Stel.

Je kunt zijn huis nog bezoeken en vindt daar nog veel verwijzingen naar de VOC. Echt trots hoef je niet te zijn op dit historisch verleden, vooral niet wanneer je in Kaapstad geconfronteerd wordt met zoiets als een slavenbel.

Het bezoek aan Bosch en dal is een hoogtepunt. Eerst een verrukkelijke wijnproeverij waar we de blanc de noir ontdekken en daarna een luxueuze picknick in het park van Bosch en Dal. Even wanen we ons rijke grootgrondbezitters met niets anders te doen dan eten, drinken en plezier maken.

Helaas, onze reis is teneinde. Hans trakteert ons nog op een heerlijk afscheidsdiner en dan is het tijd om afscheid te nemen van Hans en Evelien, maar vooral van Zuid-Afrika.  Met een hoofd vol prachtige vakantie-ervaringen reizen we terug naar Nederland.

Hans, bedankt ! Je bent een geweldige reisleider en chauffeur. Geen moeite was je teveel om ons een onvergetelijke reis te bezorgen en dat is het geworden.

Baaie dankie voor alles.

Marguita en Anne, Huib en Riet, Henny en Gerrit