Contact en informatie aanvraag De Kaap Reizen op Facebook

Douwe en Gerry

Februari 2008
19 daags “Baie Mooi” maatwerk reis
dd. 17-02-2008 t/m 04-03-2008

Wij, Douwe en Gerry Helfrich hebben samen met Hans een reis samengesteld voor een reisje met 11 personen. Na aankomst in Johannesburg hebben we daar overnacht, de volgende dag zijn we naar Piet Retief gegaan, we hadden daar een prachtig overnachtingsadres. Daarna naar Sint Lucia, s’ middags hebben we op het meer gevaren en enorm veel nijlpaarden gezien maar ook krokodillen, een leguaan en diverse vogels, en dat alles met erg mooi weer.

Dag 3 hebben we eerst een zulu dorp bezocht, wat voor velen van ons een hele ervaring was. s’ Middags hebben we geweldige Hluhluwe wildpark bezocht in een safari jeep. We hadden enorm veel geluk en hebben veel dieren gezien.

Dag 4 zijn we richting Durban gegaan en hebben bij ons overnachtingadres heerlijk nog wat gezwommen en gezond, erg gezellig met zo’n ploegje.

Dag 5 Gingen we voor 2 nachten naar de Oostkaap en wel naar Coffee Bay in een hotel aan de Indische oceaan, met een prachtig uitzicht en gastvrije mensen.

Dag 6 kon iedereen naar believe indelen , maar we zij wel allemaal naar de hole in the wall geweest.

Dag 7 Gingen we naar Grahamstown, helaas voor ons was het een zaterdag en was alles gesloten , evenals de volgende morgen toen we daar weer vertrokken en op weg gingen naar Graaff Reinet. Alwaar we in de slavenhuisjes van het Drostdy hotel hebben overnacht. Aan het einde van de middag zijn we naar de Valley of Desolation geweest een heel mooi natuurgebied, we hebben daar ook nog een zandstormpje gezien en een onweersbui zien voorbij trekken. (We bleven zelf gelukkig droog).

Dag 9 zijn we op weg gegaan naar Port Elizabeth ons hoofddoel, maar onderweg hebben we eerst nog het Addo olifantenpark bezocht, ook hier hadden we veel geluk en we kregen veel dieren te zien.

Dag 10 Hebben we onder leiding van de Calabash Trust (een stichting waar wij als stichting Townships veel mee samenwerken) de townships van Port Elizabeth bezocht (het was weer een ware happening) en s’ avonds zijn we nog een keer terug gegaan voor een gezellig avondje in een shebeen met zang en dans verzorgd door de lokale bevolking.

Dag 11 hebben we gewandeld in het mooie natuurgebied van Skoenmakerskop en s ‘avonds hadden we een braai thuis bij onze vrienden van de Calabash Trust.

Dag 12 zijn we via het Tsitsikamma park Naar Plettenberg baai gegaan waar we met de olifanten hebben gewandeld(een geweldige ervaring met veel uitleg over de olifanten). De overnachting was in Knysna, maar eerst hadden we een heerlijk diner aan de haven bij zonsondergang.

Dag 13 op weg naar Oudtshoorn de struisvogelstad, uiteraard hebben we een struisvogelfarm bezocht en waren er ook een paar helden die een ritje hebben gemaakt op de rug van een struisvogel. Daarna hebben we de prachtige Cango grotten bezocht, daarna was het de hoogste tijd om naar Montagu te rijden voor de overnachting in de Mimosa Lodge. hier hebben we toch nog even tijd gehad om wat rond te lopen en hebben allerlei vogels in de bomen zien zitten.

Dag 14 Via Paarl ( wijnproeverij) en Stellenbosch ( oom Sami zijn winkel) zijn we naar Kaapstad gereden en zij eerst nog de Tafelberg op geweest want het was goed weer en dan moet je je kans grijpen.

Dag 15 Na een welverdiende nacht rust in een prima Bed and Breakfast (helaas naar ons idee veel te ver van de stad) hebben we het Kaapse schiereiland gedaan met een tochtje in Houtbaai naar de zeerobben en de pinguins in Simonstown. We hebben gewandeld van de Kaappunt naar Kaap de Goede Hoop (erg mooi om te doen).

Dag 16 moesten we eerst weer helmaal naar de stad rijden en hebben we slechts een korte tijd gehad om het Victoria en Alfred Waterfront te bekijken, waarna we een excursie gemaakt hebben naar Robben eiland (waar Nelson Mandela gevangen heeft gezeten)

Dag 17 hebben we relaxt doorgebracht met wat zonnen , zwemmen en wandelen tot het tijd was om naar Kaapstad te gaan voor het diner en de luchthaven voor vertrek naar huis.

Alles was prima verzorgd, en verliep gladjes. We hebben met z’n allen genoten van het prachtige Zuid Afrika. Wij hebben niet veel van de stad Kaapstad gezien omdat onze overnachting te ver van het centrum was (20 minuten).

Hans en Evelyn bedankt voor jullie gezelschap en het regelen van de zaakjes die gedaan moesten worden.

Douwe en Gerry Helfrich