Contact en informatie aanvraag De Kaap Reizen op Facebook

Emmy, Hans, Ans en Frans

Reis Zuid-Afrika van 24 september t/m 18 oktober 2007

In 2003 hebben wij, Ans en Frans Straathof, voor het eerst Zuid-Afrika bezocht en een georganiseerde rondreis in een kleine groep(12 personen) door dit prachtige land gemaakt. Na terugkomst wisten wij het zeker: we wilden beslist nog eens naar Zuid-Afrika terug! Maar dan een geheel ander deel van het land zien. Probleem hierbij was echter dat de bekende touroperators vnl. rondreizen organiseren langs de bekende routes!

Wij kenden al enige tijd Hans Pot en wij wisten dat hij al een aantal malen een reis had gemaakt met vrienden of bekenden door zijn geboorteland Zuid-Afrika. De manier waarop hij dat deed sprak ons ook wel aan: in kleine groepen met overnachten in kleinschalige accomodaties (B&B’s). Inmiddels hadden wij op een reis naar Nieuw-Zeeland kennis gemaakt met Emmy en Hans, die ook wel zin hadden in een reis naar Zuid-Afrika en zij hoefden niet persé de traditionele rondreis van de grote touroperators te maken. Wij hebben toen samen een route bepaald en Hans Pot gevraagd een reis hiervan te maken met door hem uitgekozen overnachtingadressen. We hebben alleen zelf een tweetal adressen van Game Reserves aangegeven.

Het is een prachtige reis geworden door de minder bekende streken van Zuid-Afrika, langs plaatsen waar ook Hans Pot nog niet geweest was! Van Johannesburg naar het Madikwe Game Reserve bij de grens met Botswana, van daar naar de Drakensbergen en Ladybrand aan de noordkant van Lesotho. Van daaruit hebben wij ook een bezoek gebracht aan Lesotho met een plaatselijke gids, die de taal van het volk sprak. Vervolgens naar Kimberley, Kakamas, Springbok, Clanwilliam naar de Cederbergen, waar wij het Kagga Kamma Private Game Reserve bezochten, een ervaring apart! Van daar naar de kust, het plaatsje De Kelders waar je walvissen vlak bij de kust kunt zien. Ook bezochten wij het meest zuidelijke punt van Zuid-Afrika, Cape Agulhas.

Vervolgens naar Franschhoek om te eindigen in Kaapstad, waar wij nog een aantal dagen plezierig hebben vertoefd met bezoeken aan Constantia en Kaap de Goede Hoop, het meest zuidwestelijke punt. Wij kijken terug op een prachtige reis door een bijzonder land langs plaatsen waar nog maar weinig mensen zullen zijn geweest. Hans Pot heeft een mooie reis voor ons gemaakt, geheel volgens onze wensen en dus op maat! Ook nu weten wij het weer zeker: we gaan nog een keer terug en zullen weer andere plaatsen opzoeken om langs te gaan, tenslotte is het een groot land en hebben wij er nog maar weinig van gezien!

Hans, bedankt voor deze onvergetelijke reis! En succes met De Kaap Reizen!

Emmy, Hans, Ans en Frans