Contact en informatie aanvraag De Kaap Reizen op Facebook

Geeske en Arie

December 2008 / Januari 2009
28 daagse “Baie Mooi”privé reis
dd 07.12.2008 t/m 03.01.2009

Al enkele jaren zijn wij de buren van Hans en Evelyn.

In die jaren verbleven zij regelmatig in Zuid Afrika om met kleine groepjes mensen op vakantie te gaan. Bij elke terugkeer hoorden we altijd weer de verhalen en zagen we de foto’s van die reizen en dat was altijd indrukwekkend. Daardoor werden wij ook enthousiast en wilden wij ook wel eens zo’n reis maken. Hans heeft toen voor ons een reis samengesteld die 28 dagen zou gaan duren.

Op 8 december 2008 was het dan zo ver. De reis begon in Johannesburg en meteen was het genieten van het prachtige landschap op weg naar het Kruger Wildpark. Via de Long Tom pass kwamen we aan bij ons overnachtingadres in Hazyview. Een schitterende B&B met zwembad die gelegen was op een macadamia boerderij. Na een geweldig ontbijt op weg naar het Kruger Wildpark, waar we twee dagen en nachten gingen doorbrengen. Wat een belevenis om die wilde dieren nu eens in hun eigen leefgebied van dichtbij te kunnen zien en vooral horen. We hebben ze gezien: De big Five!!!

Na ons vertrek uit het Kruger park op weg naar ons volgende overnachting adres, maar dat was 420 km verderop. Onderweg genieten van de route die we gingen via de Bothasnek Pass en de Nelshoogtepass. Vaak stoppen om telkens weer even een foto te maken, want wat een prachtige tocht. In Piet Retief opnieuw een prachtige B&B met alle luxe die je maar kunt bedenken. En wat een gastvrijheid bij de mensen waar je terecht bent gekomen, het is net of je ze al jaren kent. Dit is toch veel mooier dan in een zakelijk 5 sterren hotel! Na een zeer uitgebreid ontbijt weer op weg en wel naar het St.Lucia meer in Kwazulu-Natal. Op dat meer een boottocht gemaakt tussen de nijlpaarden en de krokodillen. En natuurlijk even genieten op het mooie strand van St.Lucia bij heerlijk zomerweer. Vertrek uit St.Lucia in zuidelijke richting naar een traditioneel Zulu dorp, waar we konden zien hoe daar nog wordt geleefd. Daar is ook de film Shaka Zulu opgenomen. Een heel bijzondere ervaring, die we niet graag gemist zouden hebben.

De tour ging vervolgens door de majestueuze Drakensbergen, een trip van 325 km. Wat een schitterend natuurschoon! Na een nacht in Ladybrand en later in Cradock, kwamen we aan in het Addo Elephant National Park. Daar met een ranger een jeep safari gemaakt en die reed ons naar een plek waar wel 60 olifanten bij elkaar stonden en zich te goed deden aan een modderpoel. Vervolgens op weg naar Port Elizabeth voor de overnachting. Vroeg ontbijt en op weg naar het mooiste kustgebied van Zuid-Afrika. Via Plettenberg en door de tuinroute naar Knysna, volgens insiders de mooiste vakantieplaats van Zuid-Afrika. De omgeving verkend en natuurlijk een bezoek gebracht aan The Heads, een beroemde rotsformatie. In een prachtige B&B, die gerund werd door een Nederlands echtpaar twee heerlijke dagen doorgebracht en gezellig bijkletsen met deze mensen.

De dagen die hierna volgden waren weer fantastisch. Een bezoek aan de struisvogel hoofdstad van de wereld in Oudshoorn, waar we een farm bezochten en daarna een afdaling maakten in de Cango Caves, de spectaculaire druipsteengrotten. Nu op weg naar Kaapstad, vanwaar uit nog vele uitstapjes zouden volgen. Iedere dag weer had Hans weer een mooie trip voor ons in petto: Kaap de Goede Hoop, Kaap Agulhas, Boulders Beach, Tafelberg, Kirstenbosch en een bezoek aan de West Kust waren stuk voor stuk indrukwekkend!

Ook de kerstdagen en Oud en Nieuw hebben we in Kaapstad gevierd, wel een vreemde ervaring vergeleken bij 25 graden in de zon! Maar zo als het altijd gaat, aan alles komt een eind en zo vlogen we op 3 januari 2009 terug naar het koude kikkerland. Wat een fantastische reis hadden we gemaakt en wat hebben we ontzettend veel gezien en genoten. Dit alles door Hans die een geweldige reisleider was en ons plekken heeft laten zien waar je met grote touroperators nooit zou komen.

Met heel veel vreugde denken we nog iedere dag terug aan die vier weken en aan de gezelligheid en vriendschap die we hebben gedeeld met Hans en Evelyn. Het is de reis van ons leven geworden en hopen ooit weer terug te keren in dit fantastische land!

Hartelijk Dank!!
Geeske en Arie van Hoek