Contact en informatie aanvraag De Kaap Reizen op Facebook

Op deze pagina's:

De Kaap Reizen op Facebook

Bekijk onze Facebookpagina

Direct meer informatie?

Vraag vrijblijvend meer informatie aan voor de diverse (maatwerk)mogelijkheden die De Kaap Reizen u kan bieden.

Vrijblijvend aanvragen

(Juli 2015) Margriet&Eef en Mascha / 22 daagse “Natuurlik Baie Mooi” privé maatwerk-reis

  • Juli 2015
  • 22 daagse “Natuurlik Baie Mooi” privé maatwerk-reis
  • 05-07-2015 t/m 27-07-2015

In november 2012 hebben wij een 28 daagse reis door Zuid–Afrika gemaakt en dat is zo goed bevallen dat we nog een keer wilden gaan. Daar kwam bij dat onze dochter Mascha al heel lang heel graag naar Zuid-Afrika wilde en door onze verhalen helemaal enthousiast was geworden.

De manier waarop was duidelijk: met Hans en Evelyn!

In goed overleg de reis samengesteld en maandagmorgen 6 juli om ongeveer 7 uur zijn we geland in Johannesburg en een uurtje later waren Hans en Evelyn er ook. Ons avontuur kon beginnen.

We hebben weer heel veel gezien en gedaan: Begonnen in Limpopo, waar we hebben geproefd van het echte Afrikaanse leven. Wat zijn de mensen lief, aardig en vrolijk. Eerste nachten geslapen in tenten, ’s avonds rond het kampvuur want het was behoorlijk koud, maar overdag met de zon en een strakblauwe lucht 20 tot 25 graden. Daar een wandelsafari gemaakt met een ranger met geweer, best spannend.

Daarna het Kruger, slapen in rondavels en overdag op safari, heel veel olifanten, buffels, zebra’s, giraffen, nijlpaarden, 3 cheeta’s op jacht, dat was wel heel bijzonder!! En jonge hyena’s wachtend op hun moeder, zo klein zijn ze nog heel lief!!

Via de begraafplaats van de Voortrekkers rijden we de Panoramaroute langs de Blyde Rivier Canyon, God’s Window en The Three Rondavels.

Een safari in het Hluhluwe park, waar we leeuwen gezien hebben die de vorige dag een buffel hadden gedood, de restanten waren nog te zien, veel neushoorns, een ontbijt in de bush en een braai met op een afstandje beneden aan de rivier 2 olifanten.

Het St. Lucia meer, waar we ontzettend veel nijlpaarden hebben gezien, ook uit het water. Het St. Lucia Wetland Park; heerlijk aan zee gelopen en de zwarte neushoorn gezien, die een beetje ruzie had met 3 witte neushoorns, ook weer heel bijzonder.

We hebben een Zuludorp bezocht, leuk om het hele verhaal van Shaka Zulu te horen en om te zien dat Mascha toch wel goed kan dansen…..
We hebben een binnenlandse vlucht gemaakt van Durban naar George. En vandaar naar het Knysna Elephant Park, (opvang voor olifanten) hier hebben we “geknuffeld” met olifanten.

Dan via Franschhoek richting Kaapstad; de stad van Hans!! Winkelen in Kaapstad, waar Evelyn ons meenam naar mooie boekwinkels, waar Mascha de leukste Afrikaanse kinderboeken heeft gekocht. Leuk voor de kinderen op haar school. En natuurlijk de Waterfront, Boulders Beach met de schattige pinguins, Kaap Punt en Kaap de Goede Hoop. En wat een geluk op onze laatste dag schijnt de zon volop en kunnen we de Tafelberg op. Wat een gigantisch mooie afsluiting van onze vakantie.

Natuurlijk hebben we weer in prachtige B&B’s overnacht, alle dagen heerlijk gegeten en een geweldig afscheidsdiner in een echt Afrikaanse omgeving.

En dan is het weer zover, laatste keer koffers in de bus en tijd voor afscheid. Hans en Evelyn, jullie hebben er opnieuw voor gezorgd dat we een onvergetelijke vakantie hebben gehad. Hans blijft enthousiast, zorgt goed voor je en steekt je aan met zijn overduidelijke liefde voor Zuid-Afrika. En Evelyn voegt haar kennis van de natuur daarbij. Wij hebben het geweldig gehad en genieten na met heel veel foto’s en heel veel uren film.

Baie dankie, groetjes, liefs en tot ziens

Eef – Margriet – Mascha