Contact en informatie aanvraag De Kaap Reizen op Facebook

Op deze pagina's:

De Kaap Reizen op Facebook

Bekijk onze Facebookpagina

Direct meer informatie?

Vraag vrijblijvend meer informatie aan voor de diverse (maatwerk)mogelijkheden die De Kaap Reizen u kan bieden.

Vrijblijvend aanvragen

(Juli – Augustus 2019) Hans & Maaike, Roos, Tess en Max, 23-daagse “Kruger tot die Kaap” privé maatwerkreis

  • Juli / augustus 2019
  • 23-daagse “Kruger tot die Kaap” privé maatwerkreis                               

Na een aantal jaren met name de zuidelijke delen van Europa te hebben bezocht werd het tijd voor een wat meer exotische bestemming. Na familieoverleg werd besloten dat we Zuid Afrika maar eens moesten gaan verkennen. Maar hoe dit te doen? Zelfstandig rijdend of met een bus organisatie? 

Uiteindelijk hebben we besloten om deze reis met Hans Pot van de Kaap reizen te gaan doen. Hans was onze chauffeur en reisleider.

Na vertrek in Dusseldorf en een overstap in Parijs werden we in Johannesburg opgewacht door Hans. Van daaruit een tocht met een ruime Toyota Quantum door ZA ,na 21 dagen eindigend in Kaapstad. In de eerste week lange dagen; vroeg op. Hans is een man van de tijd: 6-7-8 was zijn motto. 

Opstaan 6 uur;  ontbijt 7 uur en rijden om 8 uur. Dit hebben we later, afhankelijk van het programma wel wat bijgesteld. 

Van Johannesburg via mooie wegen door de Blyde River Canyon en langs God’s Window naar het Kruger Park. Hier hebben we 3 overnachtingen gehad. Overdag cruisen door het park over asfalt en zandwegen op zoek naar het vele wild wat hier in een grote open dierentuin rondloopt.

Hier hebben we de Big Five gespot. Super om de dieren in hun natuurlijke habitat te zien. De mensen zijn hier gasten. Autos moeten met regelmaat stoppen voor overstekende apen, olifanten of zebra’s. 

Natuurlijk kun je hier zelfstandig rondrijden, maar Hans heeft toch een meer getraind oog voor het spotten van allerlei rondlopende dieren in dit immense park.

Prima overnachtingsadressen met lokale maaltijden waren ons deel. Optioneel hebben we nog een ochtend drive gedaan met een lokale ranger. Geweldig om de Kruger geleidelijk te zien ontwaken. Daarvoor zet je graag de wekker om 4 uur. 

Via de Nelshoogte pas naar een geweldig overnachtingsadres Dusk to dawn. Een zeer weids uitzicht vanuit je eigen bungalow. 

Door naar St Lucia voor 2 nachten. Hier een bezoek aan het Lucia meer met nijlpaarden en krokodillen. De volgende dag een ochtend en middag Drive in het Hluhluwe park: vroeg op met ontbijt en braai in de bush met een lokale ranger. Veel neushoorns gezien in dit park.

Op dag 9 door naar Uhmlanga, een havenstad aan de Indische oceaan. Vooraf nog een bezoek aan een Zulu dorp. Ik denk dat men het daar nog over de Hengelose danskunsten heeft. Vanuit Umhlanga een lange reis naar en door de Drakensbergen. Ook hier weer geweldige overnachting adressen o.a. in Winterton. 

Ook een bezoek aan het Nelson Mandela museum mag niet ontbreken. Note: met kinderen is dit wel een lang stuk rijden ( 3 dagen). Als volwassene geniet je volop van de overweldigende natuur. Kinderen hebben dit wel een keer gezien.

Na de Drakensbergen vervolgen we onze tocht naar Port Elizabeth (PE). Op weg naar PE een bezoek aan het Addo elephant Park: een mooi park waar de olifanten op korte afstand langs onze safari truck lopen. PE is een grote havenstad met 1,5 miljoen inwoners. Daarvan wonen er 500.000 in town ships.

In PE de eerste rustdag: heerlijk uitslapen en een flinke strandwandeling. In de namiddag een bezoek een lokale township: de plek waar zwarte mensen bij elkaar willen wonen. Van erg arm naar redelijk welgesteld. In het armste deel worden we hartelijk ontvangen. Ook omdat dit bezoek wordt georganiseerd en begeleidt door een lokale organisatie. Indrukwekkend om deze leefomstandigheden van dichtbij te kunnen meemaken.

In Zuid Afrika is nog een grote kloof tussen arm en rijk. Ook is er een duidelijk voelbare tegenstelling tussen zwart en wit. Racisme is alom aanwezig. Dit is ook niet zo vreemd als je bedenkt dat de apartheid pas in 1992 ophield te bestaan.

Vanuit PE verder via de Tuinroute richting Kaapstad. Op de weg een bezoek aan StormsRiver: een geweldige riviermond met veel natuurgeweld.

Het 200 meter naar beneden springen van een brug voor de hoogste bungy jump ter wereld hebben we maar aan anderen overgelaten en vanuit een stabiele positie aan de zijkant bekeken.

Op naar de volgende geweldige overnachtingsplek: Buffelsdrift. Hier 2 overnachtingen in een zeer luxe safaritent aan een poel waar de nijlpaarden proberen ons uit de slaap te houden. Na het opstaan wakker worden in een buitendouche. Ontwaken met nachtvorst, na het ontbijt is alweer 20 graden.

Een bezoek aan een struisvogelfarm en zeer oude druipsteengrotten ontbreekt hier niet. Via een van de vele wijnboerdrijen komen we aan in Kaapstand voor de 3 laatste nachten. Hier een bezoek aan een overweldigend Kaap de Goede Hoop. Via een indrukwekkende kustweg terug naar onze overnachting stek.

Ook een bezoek aan de pinguins van Boulders beach ontbrak niet. Robben Island hebben we niet bezocht: vol geboekt! Een geweldig uitzicht over miljoenen stad Kaapstad vanaf Signal Hill is een aanrader.Na een afscheid diner in een authentiek ZA restaurant met muziek en dans hebben we in 3 weken een goede snuif ZA gekregen. Geweldig veelzijdig land en geen moment onveilig gevoeld.

Met dank aan reisleider Hans die ons op vele onvergetelijke plekken heeft gebracht.

– Hans & Maaike, Roos, Tess en Max