Contact en informatie aanvraag De Kaap Reizen op Facebook

Marian, Mieke en Jan

November 2010
27 daagse “Natuurlijk Mooi” privé maatwerk reis
11.11.’10 t/m 07.12.’10

Ervaringen tijdens onze reis naar Zuid Afrika

In april 2010 werden we door onze zus en haar schoonzuster en zwager gevraagd mee te gaan op een reis naar Zuid Afrika. Onze vakantie ervaringen waren tot dan toe beperkt tot rondtrekken in Europa en een wat langer verblijf in de Verenigde Staten, dit alles per camper en zonder al te veel planning vooraf.
In dit geval betrof het een door Hans en Evelien Pot en zijn organisatie ‘ De Kaap Reizen ’ georganiseerde reis, waarbij we van tevoren een volledig reisschema voorgelegd kregen. Vooraf waren onze wensen geïnventariseerd zodat hier zoveel mogelijk rekening mee kon worden gehouden door de organisator.

Op 11 november zijn we vertrokken naar Johannesburg. De reis zou een geweldige belevenis worden!
Alle ‘’highlights’ uiteraard, maar ook informatie over ’s lands zeden en gewoonten kwamen aan bod in de gesprekken onderweg. Het verblijf van Hans in Zuid Afrika tijdens zijn jeugd bleek daarbij van grote toegevoegde waarde.

De bed en breakfast adressen waren zonder uitzondering van prima kwaliteit, een aantal zelfs van uitzonderlijke klasse, plekken waarvan je droomt om er altijd te kunnen wonen. De gastvrijheid en vriendelijkheid van eigenaar en personeel was steeds verrassend groot.
Nu, een paar maanden later, staan de indrukken opgedaan tijdens de reis nog vers in het geheugen. De grote, maar niet minder ook de kleinere parken die bezocht zijn, overweldigen steeds opnieuw als je er aan terugdenkt.

Natuurlijk is het ontmoeten van de big five een sensatie, maarniet minder imponerend was het de duizenden andere dieren in hun natuurlijke omgeving te kunnen volgen. Om ook de grote aantallen zeer kleurrijke vogelsoorten te spotten is een belevenis op zich, het reisprogramma bood alle gelegenheid daartoe.
Het laatste deel van de reis verbleven we een aantal dagen in Kaapstad, van waaruit facultatief wat trips in de omgeving konden worden gemaakt. Ook hier weer een zeer gevarieerd programma van natuur, cultuur en recreatie.

De soms lange dagverplaatsingen, de beperkte tijd die beschikbaar was om te genieten van de omgeving waar je verbleef zijn kleine minpuntjes.
Daarnaast dient de reiziger een grote mate van discipline te hebben tijdens de dagelijkse maaltijden om na de reis niet te hoeven ‘sonjabakkeren’. De gevarieerde keuken is een serieus gevaar!

We hebben genoten, genoten en nog eens genoten en realiseren ons dat we pas de eerste bladzijden van dit boek gelezen hebben. Nu nog verder lezen!
Hans, bedankt voor jouw inzet om de reis te doen slagen.
Evelyn, als de stille kracht op de achtergrond, niet minder bedankt.
Inge en Gerard, het was ons een groot genoegen.

Marian, Mieke en Jan