Contact en informatie aanvraag De Kaap Reizen op Facebook

Reisverslag 23 daagse “Baie Mooi Kruger tot Die Kaap”

Juli en augustus 2017
Reisverslag 23 daagse “Baie Mooi Kruger tot Die Kaap”
Van 22-07-2017 tot 13-08-2017

Onze wens was om samen een onvergetelijke reis te maken. De bestemming werd Zuid-Afrika. Wij voelden niets voor een reis met een groep. Wel wilden we de reis goed geregeld hebben zodat wij allemaal konden genieten.

Dat is zeker gelukt met Hans Pot en de laatste dagen met Evelyn. Alles was keurig tot in de puntjes geregeld, maar toch alle vrijheid om van het programma af te wijken.

De overnachtingsplekken waren geweldig. In prachtige aangelegde tuinen, en op landgoederen. Je voelde je echt een welkome gast. Idle en Wild, Dusk to Dawn en Buffelsdrift waren voor ons echt de uitschieters waar we wel langer wilden blijven.

De reis begon in Johannesburg en eindigde in Kaapstad. De wegen zijn allemaal goed begaanbaar. Wel fijn dat Hans de chauffeur was, want het rijdt toch anders aan de linker weghelft. Voor ons dus alle tijd om te genieten van de prachtige uitzichten en de wisselende landschappen. Papaya bomen, ananassen, steenkoolmijnen, wijngaarden, platgebrande gebieden, eucalyptusbomen, rotspartijen.

We hebben verschillende passen gereden die allemaal erg mooi waren. In de plaatsen die we bezochten waren veel leuke winkeltjes met souvenirs, houtsnijwerken, kunstwerken van kralen.

Onderweg vertelt Hans veel over Zuid Afrika.

In het Krugerpark hebben we een safari gemaakt met onze eigen busje. Prachtig om de dieren in het wild rond te zien lopen.Giraffen, zebra’s, Impala’s, Nijlpaarden.De spanning ’s ochtends bij vertrek omdat we niet weten welke dieren we gaan spotten. We hebben de big 5 gezien! Het moment dat we zelf een leeuw zagen was wel erg bijzonder.

In het Hluhluwe Imfolozi Game Reserve en het Addo Elephant National Park hebben we een safari in een jeep gemaakt.

In St Lucia hebben we een boottocht gemaakt op het St Lucia meer en hebben grote groepen Nijlpaarden gezien.

De kust en het strand bij Zuid Afrika is ook prachtig. Geen zee om in te zwemmen ( was ook te koud), maar prachtige golven en breed strand.

Via de kust en de wijnroute komen we in Kaapstad. Daar bezoeken we de Pinguins op Boulders Beach, Kaap Punt en Kaap de Goede hoop, the Waterfront en kasteel Kaap de Goede Hoop.

De Tafelberg blijft alle dagen gedeeltelijk bedekt onder een wolk. Het was niet mogelijk om de berg op te gaan. Pas de laatste dag als we op weg zijn naar het vliegveld is de berg in zijn geheel te zien.

We hebben teveel gezien en beleeft om dit allemaal op te schrijven. Het was een onvergetelijke vakantie. Hans en Evelyn ontzettend bedankt voor jullie inzet en gastvrijheid.

Het is nog een hele klus om de foto’s uit te zoeken. Elke keer als je de foto’s weer ziet is het weer genieten en beleven wij de vakantie weer opnieuw.

Groeten en tot ziens,

Gert, Ellen, Bram, Dirk en Kees Benneker. Yabo!!!!