Contact en informatie aanvraag De Kaap Reizen op Facebook

Op deze pagina's:

De Kaap Reizen op Facebook

Bekijk onze Facebookpagina

Direct meer informatie?

Vraag vrijblijvend meer informatie aan voor de diverse (maatwerk)mogelijkheden die De Kaap Reizen u kan bieden.

Vrijblijvend aanvragen

(September – oktober 2016) Herman & Nel / 35 daagse “Baie Mooi Anders” privé reis

Drie jaar geleden hebben wij een mooie reis met Hans en Evelyn Pot gemaakt door Zuid-Afrika. Vanuit Johannesburg via het noorden en de oostkant reden wij naar Kaapstad.

Dit jaar zijn wij vanuit Johannesburg naar het noorden gereden en via het midden en de westkant van Zuid-Afrika naar Kaapstad. Het was weer een fantastische maatwerkreis.

We overnachtten 3 nachten in het malariavrije Madikwe Game Reserve tegen de grens van Botswana aan een meertje waar gedurende de hele dag allerlei dieren kwamen drinken. Vanaf onze veranda zagen we giraffen, 2 krokodillen, olifanten, zebra’s, wilde beesten, springbokkies , kudu’s, mooie vogels, zwijntjes en ondeugende bavianen. Onze goed geschoolde ranger Derek nam ons in een open Landcruiser mee op 6 gamedrives. Met hem zagen we leeuwen, cheeta’s, olifanten, bruine hyena, gevlekte hyena, witte neushoorns met jongen , zebra’s, kudu’s, mooie vogels, wilde beesten, hartenbeesten.
We genoten van heerlijke maaltijden, een mooi huisje en vriendelijke bediening. Hans reed ons vervolgens door het heetste gebied van Zuid Afrika , het centrum van een intensief irrigatiegebied aan de Oranje rivier. We reden langs enorme druivenvelden . Van die druiven worden wijnen en rozijnen gemaakt en geëxporteerd.

We waren 3 dagen in het Kgalagadi Transfontier Park. We maakten hier een safari met een gids in een jeep en daarna reed Hans met onze bus door het park. Bij deze ritten zagen we meer dan tijdens de geplande safari. We zagen uilen in de bomen langs de weg, 2 cheeta’s met jongen, veel wilde beesten, giraffen, springbokken, mooie vogels, gemsbokken, aasgieren bij een prooi, jakhals, rode hartenbeesten, meerkatten (stokstaarten) met jonkies, grondeekhoorn, hoge rode zandduinen.

Langs ons mooie huisje in Twee Rivieren met uitzicht over de rode duinen liep 2 keer per dag een emoe en kwamen vogels drinken uit een waterbak.
Op een van de warmste dagen bezochten we de Augrabies Waterval met prachtige uitzichten en felgekleurde salamanders en dassies. Ook de Pink Padstal met zijn grappige curiosa was het bezoeken waard.

Bij een overnachtingsadres aan de voet van de mooie Cederbergen konden we met een papagaai praten en heerlijk dineren in het plaatsje. Hans had een nieuwe B en B uitgezocht in Paternoster aan de Atlantische Oceaan, van waaruit we langs de oceaan konden wandelen en een tocht met de bus maken.
In Oudtshoorn maakten we ’s morgens vroeg met een gids een meerkatten (stokstaarten) safari. Grappig om te zien hoe ze een voor een uit hun hol komen zodra de zon gaat schijnen. We sliepen in een luxe safaritent aan een meer waar nijlpaarden in zwommen en allerlei dieren aan de overkant langs het water liepen.

Het eten was hier erg lekker. Herman en Hans hebben hier olifanten gevoerd met stukken appel en werden hiervoor beloond met een omhelzing van de olifantenslurf. In Zorgfontein hebben zij gewandeld met 2 leeuwinnen van 5 jaar oud. Er gingen 5 begeleiders mee met een stok in de hand. Ze vonden het een geweldige ervaring om zo even dicht bij leeuwen te zijn en waren geen moment bang. Via een gravelweg reed Hans ons naar de pont over de Breede rivier. Deze pont werd door 2 mannen handmatig bediend door aan een ketting te trekken. Een zwaar karwei. De lodge bood uitzicht over de Breede rivier en de gastvrouw kon heerlijke maaltijden bereiden. We maakten daar een mooie wandeling langs het strand naar de monding van de rivier.
Hans reed ons door de prachtige Franschhoek Pas met mooie uitzichten en vele wijngaarden, door Stellenbosch met Kaaps Hollandse huizen.

De laatste dagen van onze reis bezochten we mooie winkelcentra in Kaapstad, Hermanus, Kalk Bay, de botanische tuin Kirstenbosch, het Westkust Nationale Park met flamingo’s en andere waterdieren, het moderne winkelcentrum Canal Walk in Century City, de wijngaard Groot Constantia, een mooie tocht door het Ceres gebergte.

De meerwaarde van De Kaap Reizen is, dat je veel natuur en bezienswaardigheden krijgt te zien die allemaal de moeite waarde zijn. Dank ook voor de uitstekende selectie van zeer uiteenlopende overnachtingsadressen en jullie gastvrijheid. Hans vertelt veel over het land en weet antwoord op je vragen. Niets is hem teveel. Wij kunnen ons geen betere tourgids voorstellen.

Hans en Evelyn, baie dankie en tot een volgende keer!