Contact en informatie aanvraag De Kaap Reizen op Facebook

Routebeschrijving

Dag 1
‘s Morgens vertrek vanaf Amsterdam. ‘s Avonds aankomst in Johannesburg. Overnachting.

Dag 2
Vandaag na het ontbijt rijden wij via de N2 in oostelijke richting naar het plaatsje Piet Retief waar wij zullen overnachten. Diner bij ons overnachtingadres (ca km 330).

Dag 3
Na het ontbijt om 09.00 uur vertrekken wij via o.a. de plaatsen Pongola, Mkuze en Mtubatuba naar het St. Lucia Meer in Kwazulu-Natal. ‘s Middags maken wij een boottocht op het nabij gelegen St.Lucia Meer. Overnachting in St.Lucia (ca km 290).

Dag 4
Vandaag gaan wij op safari met eigen auto naar het Hluhluwe-Imfolozi Wildpark (het is 96 000 hectare groot). In dit mooie reservaat komen o.a. leeuwen, olifanten, de zwarte- en witte neushoorns, buffels, wilde honden en luipaarden voor. Overnachting in St.Lucia (ca km 200).

Dag 5
Na het ontbijt, vertrekken wij vandaag tegen 9.00 uur in zuidelijker richting en bezoeken wij een traditioneel Zulu dorp (optioneel). Vervolgens  rijden wij naar ons overnachtingadres in Umhlanga (ca km 250).

Dag 6
Vandaag, na het ontbijt om 08.30 uur, vertrekken wij vanuit Umhlanga naar
de majestueuze Drakensbergen. In het plaatsje Howick zullen wij stoppen om vervolgens een bezoek te brengen aan de Howick Falls. Om 11.30 uur vervolgen wij ons tour om in de buurt van Estcourt te stoppen.

Vervolgens rijden wij naar ons overnachtingadres in de Drakensbergen. Hier zullen wij ook dineren (ca km 280).

Dag 7
’s Morgens na het ontbijt vertrekken wij via Zulu gebied (een prachtige omgeving) en de Sterkfontein Dam naar de provincie Vrij Staat. In de buurt van het Golden Gate National Park zullen wij stoppen. Na een dag van wederom schitterende vergezichten komen wij aan bij ons overnachtingadres in Ladybrand (ca  km 384).

Dag 8
Vandaag rijden wij veel kilometers, maar desalniettemin, weer een mooie tocht. ‘s Morgens vroeg vertrek via Wepener en Aliwal North (waar wij een stop zullen maken) naar ons overnachtingadres in Cradock. Diner bij het overnachtingadres (ca km 439).

Dag 9
Vandaag vervolgen wij onze tour naar het Addo Elephant National Park, waar wij een safari zullen maken met eigen auto. Vervolgens rijden wij naar Port Elizabeth voor de overnachting (ca km 315).

Dag 10
Vroeg ontbijt om vervolgens om 08.30 uur te vertrekken. Via onder andere het Tsitsikamma National Park (het omvat km 68 van het mooiste kustgebied van ZA), komen wij aan in Plettenberg Bay. Wij vervolgen onze tour via de Tuinroute naar ons overnachtingadres in Knysna (ca km 280).

Dag 11
Na het ontbijt, vervolgen wij onze tour (08.00 uur) naar Swellendam, waar wij zullen stoppen. Vervolgens rijden wij zuidwaarts naar ons overnachtingadres in De Kelders. Dit is de beste plaats ter wereld waar je walvissen vanaf land zo dichtbij kunt zien (juli t/m oktober) (ca km 417).

Dag 12
Vandaag vroeg op want wij gaan vandaag, via een mooie kustweg, naar ons overnachtingadres in de mooiste stad van de wereld, Kaapstad. We maken een korte stop in de omgeving van het plaatsje Grabouw. ’s Middags laat komen wij aan bij ons overnachtingadres (km 170).

Dag  13
Na het ontbijt vertrekken wij om 08.30 uur voor een tour naar het Kaapse Schiereiland.

Via het oostelijke gedeelte van het schiereiland (wij brengen o.a. een bezoek aan de pinguïns die hier voorkomen) komen wij aan bij het Kaap de Goede Hoop Natuur Reservaat.

’s Middags rijden wij via een schitterende bergpas naar het vissersdorpje Hout Bay, om vervolgens via mooie badplaatsen weer aan te komen bij ons overnachtingadres (ca km 180).

Dag 14 
Vandaag doen wij het wat rustiger aan. Na het ontbijt brengen wij een bezoek aan de botanische tuinen van Zuid Afrika, Kirstenbosch. ’s Middags kunnen wij de Tafelberg op (bij goed weer) en/of naar Robbeneiland (optioneel), alvorens wij terugkeren naar ons overnachtingadres (ca km 100).

Dag 15
Na het ontbijt, vertrekken wij vanmorgen naar o.a. Stellenbosch met zijn vele Kaaps-Hollandse huizen. Via prachtige wijngebieden arriveren wij in Stellenbosch waar wij een korte tour door het centrum van Stellenbosch zullen maken. Overnachting in Kaapstad (km 130).

Dag 16 
De laatste dag in Zuid Afrika is aangebroken. Na het ontbijt en de koffers te hebben ingepakt, kunnen wij vandaag bijvoorbeeld nog een bezoek brengen aan Signal Hill, de Waterfront of aan het Century City winkelcentrum om de laatste inkopen te doen. Na het afscheidsdiner vertrekt u tegen 20.00  naar het vliegveld waar u tegen middernacht weer naar Nederland zult vertrekken (km 75).

Dag 17
Aankomst in Amsterdam (‘s morgens).

Totaal aantal gereden kilometers: circa 3.840 km.