Contact en informatie aanvraag De Kaap Reizen op Facebook

Routebeschrijving

Dag 1
s Morgens vertrek uit Amsterdam. Aankomst Johannesburg ’s avonds. Vervoer vanaf het vliegveld naar ons overnachtingadres.

Dag 2 
Vanaf ons overnachtingadres in Johannesburg vertrekken wij vandaag om 09:00 richting het Kruger Nationale Park. Via o.a. de N4 en R540 rijden wij naar het plaatsje Dullstroom. Daarna rijden wij o.a. via de plaats Lijdenburg, de Long Tom Pass en het plaatsje Sabie naar onze overnachtingadres in Hazyview (ca km 370).

Dag 3 
Vandaag ontbijt om 08:00. Na het ontbijt vertrekken wij voor een prachtige tocht via onder andere de Blyde Rivier Canyon naar het Kruger Wildpark. Wij gaan naar het uitzichtpunt God’s Window, waarvan je een schitterend uitzicht hebt. Wij gaan ook naar de Three Rondavels en Bourke’s Luck Potholes. Via de plaatsjes Graskop en Klaserie komen wij aan bij Orpen waar wij het Kruger Wildpark, waar we 3 nachten blijven, zullen binnenrijden. Het park is 19.000 vierkante kilometer groot. Als wij geluk hebben, zien wij ’s middags al The Big Five (leeuw, luipaard, olifant, neushoorn en buffel). Overnachting in Satara, bekend om zijn spectaculaire zonsondergang (ca km 300).

Dag 4 
Vandaag staan we vroeg op om een safari met eigen auto te maken. Wij vertrekken in noordelijker richting op zoek naar het grote wild. Overnachting wederom in Satara. Tevens bestaat er de mogelijkheid om een game drive in open jeep te maken (optioneel) i.p.v. met eigen auto (ca km195).

Dag 5 
Vandaag vroeg op om rond zonsopkomst te vertrekken op een safari met eigen auto in zuidelijker richting. Na hopelijk vanmorgen vele dieren te hebben gezien, arriveren wij bij het Skukuza kamp waar we zullen stoppen. Vervolgens gaan we verder op zoektocht naar wilde dieren in dit geweldige park. Overnachting in Lower Sabie (ca km 200).

Dag 6 
Wederom na een vroeg ontbijt, vertrekken wij om 08:00 om vervolgens via de Crocodile Bridge Gate het park te verlaten. Via o.a.de plaatsen Malelane, waar we een korte stop zullen maken, en  Kaapmuiden en twee passen ( Bothasnek Pas en de Nelshoogte Pas) komen we ‘s middags laat aan  bij ons overnachtingadres in Piet Retief,  waar wij tevens zullen dineren (ca km 429).

Dag 7 
Na het ontbijt om 09:00 uur vertrekken wij via o.a. de plaatsen Pongola, Mkuze en Mtubatuba naar het St. Lucia Meer in de provincie Kwazulu-Natal. ‘s Middags maken wij een boottocht op het nabij gelegen St.Lucia Meer (37.000 hectaren groot). Overnachting in St.Lucia (ca km 268).

Dag 8
Vanmorgen vroeg opstaan want we worden tegen 05:00 opgehaald bij ons overnachtingadres voor een dag safari in een open jeep in het Hluhluwe Imfolozi Wildpark. Na zonsopkomst krijgen we een ontbijt in de bush. Vervolgens gaan we op zoek naar o.a. de zwarte neushoorn. Na hopelijk veel wild te hebben gezien gaan we lunchen. De lunch is een Zuid Afrikaanse “braai”….(BBQ). Laat in de middag zijn we weer terug bij ons overnachtingadres in St. Lucia.

Dag 9 
Na het ontbijt, vertrekken wij vandaag tegen 08:00 uur in zuidelijker richting en bezoeken wij een traditioneel Zulu dorp (optioneel). Vervolgens  rijden wij naar ons overnachtingadres in Umhlanga (ca km 271).

Dag 10

Na ons ontbijt rijden wij in westelijke richting naar het plaatsje Howick. Hier bevinden zich onder andere vele souvenirwinkeltjes. In de buurt van Howick, Tweedie, is Nelson Mandela in 1962 gevangen genomen. Vervolgens rijden wij via een mooie weg naar ons overnachtingadres in de majestueuze Drakensbergen. Diner bij ons overnachtingadres (ca km 331).

Dag 11
’s Morgens, na het ontbijt, rijden we via Zulu gebied en o.a. de Oliviershoekpas naar de provincie Vrijstaat. Via prachtige vergezichten en de schilderachtige Maluti Route komen we aan in het plaatsje Clarens waar we zullen stoppen. Vervolgens rijden we verder om ’s middags laat aan te komen bij ons overnachtingadres in Ladybrand (ca km 390).

Dag 12 
Vandaag rijden wij veel kilometers, maar desalniettemin, weer een mooie tocht. ‘s Morgens vroeg vertrek via  Aliwal North naar ons overnachtingadres in de provincie Ooskaap,  Cradock. Diner bij ons overnachtingadres (ca km 462).

Dag 13
Vandaag, na het ontbijt, vertrekken we naar één van de oudste steden van Zuid Afrika, Graaff Reinet, ook wel de parel van de Karoo genoemd. Alvorens we daar aankomen maken we een tour met eigen auto in het Mountain Zebra Park. Het park is opgericht in 1937 om de bergzebra van uitroeien te redden. Hier komen o.a. ook zwarte neushoorns, jachtluipaarden, buffels en de zwarte wildebeest voor. Vervolgens rijden we door naar Graaff Reinet waar we ‘s middags de ontzagwekkende Valley of Desolation zullen bezoeken. Overnachting in Graaff Reinet (ca km 246).

Dag 14 
Na het ontbijt, vertrekken wij vanmorgen tegen 08:30 uur in zuidelijker richting naar het 600 vierkante kilometer grote Addo Elephant National Park, waar zich meer dan 450 olifanten bevinden. Hier zullen wij onder leiding van een ranger een jeepsafari door het park maken. Vervolgens rijden wij naar ons overnachtingadres in Port Elizabeth (ca km 359).

Dag 15
Vroeg ontbijt om vervolgens om 08:30 te vertrekken. We rijden via het Tsitsikamma National Park (het omvat km 68 van het mooiste kustgebied van ZA) en stoppen bij de hoogste en langste brug van Afrika, Bloukrans River Bridge. Hier kun je de langste bungy jump, 216 meter, ter wereld maken (optioneel).  Wij vervolgen onze tour via de Tuinroute naar ons overnachtingadres in Knysna (ca km 280).

Dag 16 
Vandaag gaan we de omgeving van Knysna, welke aan de Knysna Lagoon ligt, verkennen. Wij bezoeken onder andere The Heads, de vele leuke winkeltjes en het Knysna Waterfront. Tevens bestaat er de mogelijkheid om een “Featherbed” bootcruise (optioneel) over het meer te maken naar het Featherbed Natuurreservaat. Daar wordt u met een 4×4 auto met trailers naar boven gereden en wordt er gestopt bij een prachtig uitzichtpunt. Vervolgens wandelt u onder begeleiding (km 2.2) naar beneden. Deze 4 uur durende excursie wordt afgesloten met een buffet lunch. Overnachting in Knysna (ca km 50).

Dag 17
Vandaag gaan we naar de struisvogel hoofdstad van de wereld, Oudtshoorn, waar we tevens zullen overnachten. ’s Morgens bezoeken wij een struisvogelboerderij. Daarna rijden we naar de Cango Grotten waar we ’s middags een bezoek zullen brengen aan de spectaculaire Cango Grotten (druipsteen grotten). Vervolgens rijden we naar ons overnachtingadres (ca km 172).

Dag 18 
Na het ontbijt vervolgen we onze tour via Route 62 (welke de langste wijnroute ter wereld wordt genoemd) en de Huisrivier Pas, naar ons overnachtingadres in Montagu. Deze vredige stad staat o.a. bekend om zijn prachtige rots formaties (Cogmans Kloof), wijngaarden en warmwater bronnen (ca km 249).

Dag 19 
Vandaag verlaten wij het binnenland en rijden we in zuidelijker richting. Via de schilderachtige Akkedisberg Pas, welke in de Overberg gebied ligt, komen wij ’s middags aan bij ons overnachtingadres in De Kelders aan de kust. Dit is de beste plaats ter wereld waar je walvissen vanaf het land zo dichtbij kunt zien, juli t/m november  (ca km 145).

Dag 20 
Vandaag na het ontbijt kunnen we een ”walvissen tour” maken (optioneel) en/of in een kooi te water worden gelaten op zoek naar de White Shark (optioneel). Of kunnen we vandaag  via de Akkedisberg Pas naar het zuidelijkste punt van het Afrikaanse continent rijden, Cape Agulhas. Overnachting wederom in De Kelders (ca km 250).

Dag 21 
Vandaag rijden we naar de mooiste stad van de wereld, Kaapstad, waar we tevens 5x zullen overnachten. In het plaatsje Hermanus, welke het hart van de walvissenkust wordt genoemd, zullen we een stop maken. Tevens maken we een stop in de omgeving van het plaatsje Grabouw. ’s Middags laat komen wij aan bij ons overnachtingadres in Kaapstad (ca km 170).

Dag 22 
Na een welverdiende nachtrust en ontbijt, gaan wij vandaag naar het Kaap de Goede Hoop Natuurreservaat (het laatste stuk van het Kaapse Schiereiland).Wij brengen eerst een bezoek aan Boulders Beach, waar de African Pinguïns zich bevinden. Zij komen alleen hier en op 24 eilandjes om Zuid-Afrika heen, voor. Vervolgens gaan wij naar het Natuurreservaat. Hier bevinden zich Kaap Punt en Kaap de Goede Hoop (het meest zuidwestelijke punt van Afrika). Het gebied is 7750 hectaren groot. Er leven hier veel bavianen, verschillende soorten bokken en vogels. Het kan hier mistig zijn vanwege de koude en warme zeestromingen. Daarna rijden wij via de schilderachtige Chapmans Peak Pas terug naar ons overnachtingadres (ca km 180).

Dag 23 
Vandaag gaan wij naar de botanische tuinen van Zuid-Afrika, Kirstenbosch. Het is 530 hectaren groot en heeft 9000 verschillende bomen en planten. Je kunt hier heerlijk wandelen. Als het weer het toelaat, gaan wij ‘s middags de Tafelberg op (bij helder weer kunt u 200 kilometer ver kijken) en als het weer het toelaat kunnen wij met de boot naar Robben Island (optioneel). Daarna terug naar ons overnachtingadres (ca km 80).

Dag 24
De laatste dag in Zuid Afrika is aangebroken. Na het ontbijt en de koffers te hebben ingepakt, kunnen wij vandaag bijvoorbeeld nog een bezoek brengen aan Signal Hill, de Waterfront of aan het Century City winkelcentrum om de laatste inkopen te doen. Afscheidsdiner omstreeks 18:00. Tegen 20:00 vertrekken wij naar het vliegveld waar u tegen middernacht weer naar Nederland zult vertrekken ( ca km 80).

Dag 25
Aankomst in Amsterdam (‘s morgens).

Totaal aantal gereden kilometers: circa 5.477 km