Contact en informatie aanvraag De Kaap Reizen op Facebook

Zuid-Afrika

Algemeen

Zuid-Afrika is onderverdeeld in 9 provincies. Het land is 1,2 miljoen km² groot en heeft 50,5 miljoen inwoners. Het is het derde grootste land van Afrika en heeft een kust van 2800 kilometer lang.
Het klimaat is gematigd, met regen in de zomer. Uitzondering hierop is de Zuidwest Kaap, wat een Mediterraans klimaat heeft.

Er worden maar liefst 11 officiële talen gesproken in Zuid-Afrika, te weten: Zulu, Xhosa, Afrikaans, Noord-Sotho, Tswana, Engels, Zuid-Sotho, Tsonga, Swazi, Venda, Zuid-Ndebele. Het Afrikaans heeft zich vanuit het Nederlands ontwikkeld en is nauw verwant aan onze taal.

Klimaat

Zuid Afrika staat bekend om zijn zonneschijn. Het is een relatief droog land met jaarlijks een gemiddelde regenval van 464mm (het wereld gemiddelde is ongeveer 860 mm).

Gemiddelde temperaturen in Zuid Afrika

Klik hier voor de gemiddelde temperaturen in Zuid Afrika

De West Kaap Provincie (welke een Mediterraans Klimaat heeft) krijgt regenval in de wintermaanden terwijl de rest van het land regen in de zomermaanden krijgt.

De zomerperiode (welke heet en zonnig is) is van half oktober tot half februari.

De herfst is van half februari tot en met april. In deze periode valt weinig regen in het gehele land.

De winterperiode is van mei tot en met juli. In deze maanden valt er sneeuw op de hoge bergen in de Kaap en de Drakensbergen in de provincie Kwazulu-Natal

De lenteperiode is van augustus tot half oktober. Nergens in Zuid Afrika is het spectaculairder dan in de Kaap en Namaqualand (ten noorden van Kaapstad) om de anders onbetekende planten in een regenboogkleurig tapijt van bloemen te zien.

Valuta

De munteenheid is de Rand. De naam van de munt komt van de goudader in Witwatersrand. In 1961 werd de Zuid Afrikaanse rand ingevoerd. Het makkelijkst is om bij aankomst in Zuid-Afrika contant geld bij een bank te pinnen. Tevens accepteren de meeste winkels en restaurants alle gangbare creditcards.

Bestuur

Zuid-Afrika heeft een democratie. Er zijn drie hoofdsteden:

  • Pretoria in de provincie Gauteng
    Bestuurlijke macht
  • Kaapstad in de provincie West Kaap
    Uitvoerende macht
  • Bloemfontein in de provincie Vrij Staat
    Rechterlijke macht

Eten en drinken

Eten staat in Zuid-Afrika op een hoog peil. Voor vlees- en visliefhebbers is dit hét land om te zijn. De ‘braai’ [barbecue] is hier erg populair.
De wijn [Zuid-Afrikaans, uiteraard] is hier van uitstekende kwaliteit en wordt veel gedronken. Kraanwater is gezuiverd en volledig veilig om te drinken.

Inentingen en gezondheid

Bij het bezoeken van het St. Lucia meer en Kruger Nationaal Park raden wij u sterk aan om voorzorgsmaatregelen te nemen tegen malaria. Informatie hierover kunt u verkrijgen bij ondermeer uw huisarts, GGD of Travel Health Clinic.

Veiligheid

De criminaliteit in Zuid-Afrika is niets meer of minder dan in andere landen. Gedraag u normaal. Begeef uzelf niet in plaatsen waar u normaliter ook niet heen zou gaan.